Haveselskabets Nordvestjylland Afdeling arrangerer:

Bustur til Gartneriet  Spiren og Vejlø Præstegård
Lørdag den 5. marts. 2016

Enhver haveejer kender glæden ved de planter, der blomstrer, når vi i vinterens mørke trænger allermest til blomster. Her er juleroser og påskeklokker, vintergækker og primula nogle af de planter, der er mest sikre til at glæde os. Helleborus gartneriet Spiren er lige stedet, hvor man kan finde et kæmpeudvalg af disse planter.  At komme ind i de store drivhuse med duftende, blomstrende planter og et farveorgie en forårsdag er en fantastisk oplevelse. Her er virkelig noget for alle sanser. Også Søren Ryge fandt vej i foråret 2009 og sendte TV fra både Spiren og Vejlø Præstegård.

Efter et stop undervejs, hvor vi får rundstykker (tag selv kaffe med), kommer vi til Vejlø Præstegård (ca. kl. 11.30), hvor havens tusindvis af Dorothealiljer står i fuldt flor. Vi får en rundvisning i den meget specielle have af Niels Jørgen Poulsen, der er gift med præsten i Vejlø. Efter at have nydt haven har vi fået lov til at spise vores medbragte frokost i Menighedshuset, hvor Niels Jørgen Poulsen vil fortælle lidt om stedet og kirken. Læs bl.a. om præstegårdshaven i Claus Dalbys bog Havedrømme bind I.

Herefter kører vi til Gartneriet Spiren, hvor Marianne Rosten venter os. Her er vi et par timer, så vi rigtig kan gå rundt og finde specialiteterne. Her er virkelig noget at blive fristet af. Der er de mange sorter af helleborus ; men også små løgplanter, anemoner, aurikler og vintergækker. Sarcococca, en lille vinterblomstrende busk, der udsender en forførende duft og små heksekoste er også i gartneriet. Gå ind på hjemmesiden www.gartnerietspiren.dk  og se, hvad der venter os. 

På hjemvejen er der bestilt æggekage til alle på Vissenbjerg Kro.

-

Kl. 7.00 kører bussen fra Hoverdalvej 6a, Hover, 6971 Spjald, næste stop for opsamling ca. kl. 7.30 er Bilka, Nyholmvej 20, 7500  Holstebro.

Pris 400 kr. for medlemmer og 450 kr. for øvrige – incl. rundstykker og æggekage. Øl og vand kan købes i bussen. 

Tilmelding til Grethe Opstrup tlf. 9733 3292 – 6185 6409.

HUSK: medbring selv kaffe og frokost, drikkevarer til æggekagen for egen regning.

Vi ved fra andre og egne erfaringer at stederne absolut er spændende at besøge, så skynd dig at melde dig til  –  og tag havevenner med.
Print programmet ud >>HER
 
Vejlø Præstegård, DorothealiljerDorothealiljer
Nordvestjylland Afdeling v/ Thorvald Jensen, Tlf. 97 10 18 51, E-mail:thorvald@fibermail.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net